علمای دین در ولایت بلخ اخراج مهاجران افغان از پاکستان را برخلاف موازین اسلامی و انسانی میخوانند. آنها میگویند که حکومت پاکستان برای مهاجران افغان فرصت اندک داده تا آنها نتوانند داراییهای شان را به فروش برسانند و یا انتقال دهند. این عالمان دین ابراز نگرانی میکنند که زمستان در راه است و اخراج مهاجران افغان مشکلات فراوانی را ببار خواهد آورد.
به گزارش انصار به نقل از کلید، این عالمان دین میگویند که اگر داراییهای افغانها در پاکستان باقی بماند اخراج آنان میتواند مشکلات فراوانی را بدنبال داشته باشد.
آنان مهلت تعین شده از سوی حکومت پاکستان برای مهاجرین را ناکافی عنوان کرده و میافزایند که افغانها در این مدت نتوانستند داراییهای شان را به فروش برساننده ویا آنرا انتقال دهند.
سید محمد هاشمی، یکی از عالمان دین میگوید:"جامعه بینالملل اعتراض از پاکستان خواسته که در این تصمیم تجدید نظر کند، اما پاکستان به این خواست توجه نکرده است. فشار بر مهاجران شدید است و کرایه انتقال اموال هم بلند است. این کار بر خلاف نورم، اخلاق و دستورات دین است."
عالمان دین در بلخ وضعیت امنیتی را در کشور خوب توصیف میکنند، اما نگرانی دارند که اگر از ورود عناصر نامطلوب جلوگیری نشود، تهدیدات امنیتی در کشور نیز افزایش خواهد یافت.
از نظر آنان در عین حال مدیریت درست عودت مهاجرین میتواند تبدیل به نقطه قوت امارت اسلامی شود. این عالمان دین با اشاره به نزدیک شدن فصل سرما، اخراج دسته جمعی مهاجران را نگرانی کننده میدانند.
مولوی احمد میرویس، یکی دیگر از عالمان دین میگوید:"اخراج دستهجمعی هموطنان ما از پاکستان برخلاف شریعت اسلامی بوده و در هیچ یکی از کشورهای اسلامی چنین رفتاری اتفاق نیفتاده است. حکومت پاکستان نباید چنین تصمیمی را درحالی که زمستان نزدیک است اتخاذ میکرد."
این درحالیست که کارشناسان امور هم اخراج مهاجرین افغان از پاکستان را برخلاف همه موازین حقوق بشری میدانند.
غلام یحیی، یکی از کارشناسان امور میگوید:"اخراج دستهجمعی مهاجرین افغان از پاکستان یک عملکرد غیر انسانی و غیر اسلامی است. این تصمیم در مخالفت با فرهنگ همسایه داری است."
حکومت پاکستان یک ماه قبل اعلام کرد که اخراج بیشتر از 1میلیون 500 هزار مهاجر افغان را از اول ماه جاری میلادی آغاز میکند که این تصمیم با واکنشهای جامعه جهانی و کشورهای اسلامی روبهرو گردید.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28264